بلاگ

11 مرداد, 1399

دریچه تنظیم هوا

جهت تنظیم هوای ورودی از کانال هوا از دریچه تنظیم هوا استفاده می‌شود. دریچه تنظیم هوا از انواع مختلف آلومینیمی، آهنی و MDf ساخته می‌شود، دریچه تنظیم هوا از پره‌های مختلف برای تعیین مسیر هوا و فریم اصلی تشکیل می‌شود، که نوع خروج هوای دریچه را به انواع یکطرفه، دوطرفه، سه‌طرفه و چهارطرفه تقسیم می‌کند.

دریچه تنظیم هوا به صورت کلی از سه نوع متریال توسط گروه صنعتی عباس نژاد تولید می‌شود:

دریچه تنظیم هوا گرد آلومینیومی

• دریچه تنظیم هوا گرد سقفی تخت بدون دمپر و بادمپر پروانه‌ای
• دریچه تنظیم هوا گرد سقفی برجسته بدون دمپر و با دمپر پروانه‌ای
• دریچه تنظیم هوا گرد مشبک بدون دمپر و با دمپر پروانه‌ای
• دریچه تنظیم هوا گرد جت نازل بدون دمپر و با دمپر پروانه‌ای
• دریچه تنظیم هوا گرد سونایی
• دریچه تنظیم هوا گرد کروی با قابلیت تعیین سمت پرتاب هوا
• دریچه تنظیم هوا گرد تایلی
• دریچه تنظیم هوا گرد طرح اتاق عمل
• دریچه تنظیم هوا گرد پلاستیکی
• دریچه تنظیم هوا گرد سقفی تخت
• دریچه تنظیم هوا گرد مشبک

دریچه تنظیم هوا چهارگوش آلومینیومی

انواع دریچه تنظیم هوای چهار گوش آلومینیومی

این محصول نیز در انواع مختلف که موارد به شرح ذیل بیان می‌شود توسط این گروه تولید می‌گردد:

• انواع دریچه تنظیم هوا دیواری
• انواع دریچه تنظیم هوا مشبک
• انواع دریچه تنظیم هوا قوس‌دار
• انواع دریچه تنظیم هوا خطی
• دریچه تنظیم هوا پادری
• دریچه تنظیم هوا پره Z
• انواع دریچه تنظیم هوا سقفی
• انواع دریچه تنظیم هوا تایلی
• انواع دریچه تنظیم هوا خورشیدی
• انواع دریچه‌های بازدید فن کوئل
• انواع دریچه تنظیم هوا اسلوت
• انواع دریچه تنظیم هوا اتاق عمل
• انواع پلنیوم باکس
• انواع فیلتر برای دریچه تنظیم هوا

تعریف دریچه تنظیم هوا:

هوایی که از مسیر کانال به اتاق می‌رسد در محل دهانه انشعاب کانال توسط دریچه در اتاق پخش می‌گردد. انواع دریچه تنظیم هوا عبارتند از:

دریچه تنظیم هوای رفت دیواری:

این نوع دریچه تنظیم هوا در محل خروجی کانال‌های رفت نصب می‌شود. این نوع دریچه تنظیم هوا دارای تیغه‌های متحرک افقی و عمودی می‌باشد. باتنظیم تیغه‌ها می‌توان مقدار ورود جریان هوا و مسیر دمش هوای ورودی فضا را تنظیم کرد. در حالت عادی جهت جریان هوا در دریچه تنظیم هوای دیواری در تابستان رو به پایین و در زمستان رو به بالا می‌باشد.
محل نصب دریچه تنظیم هوای رفت باید به گونه‌ای باشد که در ارتفاع حدود یک تا دو متری از کف اتاق سرعت مناسبی از هوا ایجاد شود. در صورت وجود مانع در جلوی دریچه تنظیم هوای رفت بهتر است دریچه تنظیم هوا آنقدر از سقف فاصله داشته باشد تا اثر مانع به حداقل برسد.

دریچه تنظیم هوای سقفی:

دریچه تنظیم هوای سقفی دیفیوزر گِرد عموما برای توزیع هوا بصورت نامحسوس در محیط‌های گوناگون از قبیل کافی شاپ‌ها، رستوران‌ها، اماکن ورزشی، تجاری، کارخانجات ،انبارها و محیط‌های اداری، درمانی و مسکونی کاربرد دارد. دریچه‌های سقفی به ترتیبی در سقف نصب می‌شوند که هوا را به طور متوازن توزیع نمایند. به علت توزیع متفاوت هوا و طول پرتاب متفاوت در دبی ثابت، این نوع دریچه‌ها در دو نوع تخت و برجسته تولید می‌شوند.

دریچه تنظیم هوای برگشت دیواری:

این نوع دریچه تنظیم دریچه هوا در ابتدای کانال برگشت نصب می‌شود و تیغه‌ها و پره‌های این دریچه تنظم هوا بصورت ثابت و به گونه‌ای تعبیه می‌شود که کمترین افت فشار را در مقابل ورود هوا به داخل کانال ایجاد نماید. این دریچه تنظیم هوا معمولا دارای ابعاد بزرگتری نسبت به دریچه‌های هوای رفت می‌باشد.

دریچه تنظیم هوا ی پادری:

دریچه تنظیم هوای برگشت پادری(لوورهای پادری) برای ایجاد ارتباط میان محیط بیرون و داخل و به منظور فراهم آوردن امکان جریان هوا از یک محیط به محیط دیگر استفاده می‌شود. در بعضی مکان‌ها که امکان تزریق هوای تازه به محیط وجود ندارد فشار منفی که در اثر تخلیه و یا برگشت هوا ایجاد می‌شود باید از طریق ورود هوا از محیط مجاور جبران شود.

استفاده از این دریچه تنظیم هوا روی درب‌ها، پارتیشن‌ها و یا دیوارهای حائل بین دو محیط، ارتباط میان دو فضا را بدون ایجاد دید مستقیم میان آنها ممکن می‌سازد. اساس کارِ این دریچه تنظیم هوا براساس اختلاف فشار میان دو محیط می‌باشد و هوا از محیط پر فشارتر جریان می‌یابد و جایگزین هوای تخلیه شده از فضای کم فشار می‌گردد. کاربرد این دریچه تنظیم هوا بیشتر در مکان‌هایی با هوای سنگین مانند سالن‌های ورزشی، سرویس‌های بهداشتی، حمام و… می‌باشد و استفاده از آن در زیبایی محیط نیز موثر می‌باشد.

انواع دریچه تنظیم هوا

دریچه تنظیم هوای فلزی

الف- دریچه تنظیم هوای آلومینیومی:

۱- دریچه تنظیم هوای آلومینیومی دیواری طرح جدید

این دریچه از پُر مصرف‌ترین انواعِ دریچه هوا می‌باشد. دریچه تنظیم هوای طرح جدید در محیط خود دارای یک فریمِ سه‌سانتی از پروفیل آلومینیوم که حاشیه‌ی خالیِ دهانه ی انشعاب را پوشش می‌دهد و ساختار دریچه هوا را کامل می‌کند.
داخل دریچه تنظیم هوا طرح جدید آلومینیومی، از تیغه‌های عمودی که قابل چرخش به چپ و راست می‌باشند تشکیل شده که امکانِ تقیسیم هوا به چپ و راست را می‌دهد.

جهتِ تنظیمِ میزان هوای عبوری از دریچه تنظیم هوا، از تیغه‌های موازی که بوسیله یک اهرم که بر روی نمای دریچه هوا تعبیه شده، بعنوان دمپر استفاده می‌شود.

دریچه تنظیم هوای آلومینیومی طرح جدید، بوسیله پیچ مستقیماً بر روی دیوار قابل نصب می‌باشد. پوشش دریچه تنظیم هوای آلومینیومی طرح جدید، از رنگ کوره‌ای پودری استاتیک در رنگ‌های متنوع از قبیل سفید، کرم، مشکی قهوه ای و… می‌باشد.

۲- دریچه تنظیم هوا ی آلومینیومی سقفی

این نوع دریچه تنظیم هوا همانگونه که از نامش پیداست در سقف نصب شده و با مدل‌های متنوع، نقش هوارسانی به محیط‌های مختلف را از سقف ایفا می‌کند.
با توجه به تنوعِ گسترده‌ی مدل‌های مختلفِ این نوع دریچه تنظیم هوا، به شرحِ مشخصات آنها می‌پردازیم:
دریچه تنظیم هوای سقفیِ چندطرفه(یک، دو، سه و چهارطرفه) از جمله مدل‌های پرکاربردِ دریچه‌های سقفی است. این مدل، باعث خروجِ هوا از یک، دو، سه یا جهت از دهانه انشعاب هوا می‌گردد.

دریچه تنظیم هوای سقفیِ چندطرفه در سیستم‌های رفت و برگشت هوا بطور همزمان قابل استفاده می‌باشد. درصورتیکه دریچه هوای سقفیِ چندطرفه در سیستم رفتِ هوا بکار رفته باشد هم بصورت بادمپر و هم بصورت بدون دمپر قابل استفاده می‌باشد. اما اگر در سیستم برگشت هوا بکار رود لزوماً نیازی به کاربردِ دمپر در ساختار دریچه نیست.

اگر بخواهیم دریچه تنظیم هوای سقفیِ دیگری نام ببریم می‌توان به دریچه هوای سقفیِ مشبک اشاره نمود. از این دریچه بیشتر در مکان‌هایی استفاده می‌شود که دارای ارتفاع بلندی می‌باشند و نیاز به ورود هوا با بیشترین فشار از دهانه دریچه می‌باشد. لازم به توضیح است دریچه هوای مشبک با توجه به ساختارِ شبکه‌ای-تیغه‌ای، کمترین اصطکاک و ممانعت را در زمانِ عبور هوا از خود نشان می‌دهد.
از دریچه تنظیم هوای مشبک نیز هم در سیستم رفتِ هوا و هم در سیستم برگشت هوا استفاده می‌شود. در سیستم برگشت هوا نیازی به تعبیه‌ی دمپر در پشت دریچه نیست.

دریچه‌ی دیگری که قابلیتِ نصب در سقف را دارد، دریچه تنظیم هوای خطیِ اسلوت می‌باشد که بصورتِ طولی در جلوی پلنیوم باکس‌های هوا که در سقف نصب شده‌اند، هوای داخلِ باکس‌های هوا را به محیط هدایت می‌کنند. دریچه تنظیم هوای خطی اسلوت نیز بصورت با دمپر و بدون دمپر قابل تولید و عرضه می‌باشد.

۳- دریچه تنظیم هوای آلومینیومی خطی

دریچه خطی از آن دسته از دریچه‌هایی‌ست که هوای خروجی از انشعاب کانال هوا را بصورت موازی از داخل کانال هوا به محیط تزریق می‌کند.

لازم به ذکر است دریچه تنظیم هوای خطی دارای انواع مختلف می‌باشد که به تفصیل به شرح تمام انواع آن می‌پردازیم:

الف- دریچه تنظیم هوای خطیِ اسلوت:

این دریچه عموما در سقف لابی‌ها و راهروی مکان‌های تجاری مثل پاساژها و همچنین فضاهای محتلفِ هتل‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. دریچه تنطیم هوای اسلوت از یک فریم در دورتادورِ خود و تیغه‌های T شکل در داخلِ و موازی با طول فریم می‌باشد. هر یک از تیغه‌های دریچه اسلوت فضای پیرامون را به دو قسمت تقسیم می‌کند.

یعنی اگر در داخل کادرِ این دریچه، یک تیغه هوا بکار رفته باشد آن دریچه هوا را دو اسلوت و اگر دو تیغه بکار رفته باشد آن دریچه هوا را سه اسلوت می‌نامند. دریچه تنظیم هوای اسلوت باعث خروج هوا بصورت متعادل و تعدیل شده از سقف می‌گردد. استفاده از دریچه تنظیم هوای اسلوت به صورت با دمپر و هم بصورت بدون دمپر امکانپذیر می‌باشد. طریقه نصب دریچه تنظیم هوای اسلوت با خارهای جانبی از داخل امکانپذیر می‌باشد، بطوریکه روی نمای دریچه جای پیچ یا زائده‌ای قابل رویت نباشد.

ب- دریچه خطی زاویه‌دار:

این دریچه عمدتاً بصورت دیواری بکار برده می‌شود که با زاویه‌ی ۳۰ درجه هوای داخل کانال را به محیط هدایت کند. خطوط موازیِ این دریچه و سمتِ پرتاب هوای آن به سمت دلخواه باعث استفاده‌ی فراوانِِ این نوع دریچه تنظیم هوا گردیده است. دریچه تنظیم هوا بصورت دمپردار و بدون دمپر قابل تولید می‌باشد.

پ- دریچه تنظیم هوای خطی کله قندی:

این دریچه نیز از تیغه‌های T شکلِ کوچک که داخل دریچه تعبیه می‌گردند تشکیل شده است. لازم به ذکر است دریچه تنظیم هوا خطیِ کله قندی، بدون ایجادِ مسیرِ خاص و اصطلاحاً بصورت صفر درجه هوای داخل کانال را به محیط تزریق می‌کند. دریچه تنظیم هوای کله‌قندی نیز می‌تواند با دمپر و بدون دمپر تولید و به کار رود. سطح بدنه کلیه انواع دریچه تنظیم هوای خطی آلومینیومی با رنگ کوره‌ای پوشش داده می‌شود.

ت- دریچه تظیم هوای خطی طرح اسلوت:

این دریچه هوا به لحاظ ساختار کاملا شبیه به دریچه اسلوت می‌باشد، اما در عملکرد تفاوت‌های جزیی با دریچه اسلوت دارد. در اینجا باید اذعان نمود اختلاف قیمت فاحشِ دریچه اسلوت با دریچه طرح اسلوت بسیاری از کارفرمایان را مجاب به استفاده از این دریچه بجای دریچه اسلوت کرده است. زیرا اختلاف کیفیت ِ دریچه تنطیم هوای طرح اسلوت در مقایسه با قیمت و کیفیت دریچه تنظیم هوای اسلوت، به راحتی قابل چشم‌پوشی است. ضمنا دریچه تنظیم هوای اسلوت نیز دارای حالت با دمپر و بدون دمپر می‌باشد.

۴-دریچه تنظیم هوای مشبک

در فضاهایی که نیاز به پرتاب هوا بصورتِ مستقیم و بدون مانع از دریچه تنظیم هوا احساس می‌شود، استفاده از دریچه هوای مشبک ضروری می‌باشد.
دریچه هوای مشبک از یک فریم در حاشیه خود و شبکه‌های مربع شکل در داخلِ معبرِ خود تشکیل یافته است. از جمله مکان‌هایی که از دریچه مشبک استفاده می‌شود فضاهایی با ارتفاع زیاد می‌باشد. در این مکان‌ها برای تغذیه هوای مطبوع در محیط، احتیاج به خروج هوا با بیشترین فشار می‌باشد که دریچه هوای مشبک به راحتی این امکان را ایجاد می‌نماید.

دریچه تنظیم هوای مشبک از جنس آلومینیوم با پوشش رنگ کوره‌ای ساخته و عرضه می‌گردد. ابعاد دریچه تنظیم هوای مشبک بصورت سفارشی از طرف کارفرما بدون محدودیت جهت ساخت اعلام و توسط گروه صنعتی عباس نژاد اقدام به ساخت می‌گردد. از انواع دریچه هوای مشبک می‌توان به انواعِ زاویه‌دار از قبیلِ”زاویه صفر” و “زاویه‌ی چهل و پنج درجه” که بصورتِ یکطرفه، دوطرفه، سه‌طرفه و چهارطرفه پرتاب باد می‌کنند اشاره نمود.

دریچه هوای مشبک را می‌توان بصورت سقفی و دیواری مورد کاربرد قرار داد. لازم به ذکر است دریچه تنظیم هوای مشبک را هم می‌توان بصورت مستقل و هم بصورت ترکیبی در سقف‌های کاذب و تایلی مورد استفاده قرار داد. از جمله مواردِ استفاده‌ی دریچه تنظیم هوای مشبک می‌توان به سیستم‌های دمنده و مکنده‌ی هوا اشاره نمود.

پ- دریچه تنظیم هوای سقفی:

دریچه هوا سقفی برای هوارسانی از سقف کاربرد دارد. با توجه به تنوعِ اشکال گوناگون دریچه هوای سقفی، به تفصیل به شرح مشخصات انواع آن می‌پردازیم:

۱-دریچه هوای چهارطرفه سقفی

همانطور که اشاره گردید دریچه هوای چهارطرفه سقفی الومینیومی در سقف قابلیت نصب دارد. ساختار دریچه هوای سقفی چهارطرفه طوری طراحی شده که هوای عبوری از معبرِ دریچه را به هر چهارسوی این دریچه هوا تقسیم می کند. دریچه هوای چهارطرفه هم بصورت تایلی در سقف کادب و هم بصورت غیرتایلی در سقف اصلی قابلیت کاربرد دارد.

دریچه هوای چهارطرفه سقفی را می‌توان هم بصورت با دمپر و هم بدون دمپر استفاده نمود. از جمله کاربردهای دریچه هوای چهارطرفه سقفی، در سیستم‌های دمش و مکش هوا می‌باشد. لازم به توضیح است از دریچه کولر در سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی بطور همزمان می‌توان استفاده نمود.

۲- دریچه تنظیم هوای سقفی سه طرفه

این دریچه هوا نیز از طریق سقف، عملیات هوارسانی را انجام می‌دهد. ساختارِ فریم دریچه هوای سقفی سه‌طرفه دقیقا شبیه به دریچه هوای چهارطرفه می‌باشد و تنها تفاوتی که بین این دو دریچه هوا وجود دارد، ساختارِ پرّه‌های داخلیِ آنها می‌باشد. در این دریچه هوا ،هوا صرفاً به سه سمت قابلیت پرتاب دارد. اگر یک بُعد از این دریچه هوا به سمت دیوار نزدیک باشد، دیگر نیازی به تنظیم هوا به آن سو نمی‌باشد و لاجَرم از دریچه هوای سه‌طرفه استفاده می‌شود. دریچه هوای سقفیِ سه طرفه نیز قابلیت تولید بصورت با دمپر و بدون دمپر را دارد و در سیستم‌های رفت و برگشتِ هوا به راحتی قابل استفاده می‌باشد. از این دریچه هوا در سیستم‌های برودتی و حرارتی نیز استفاده می‌گردد.

۳- دریچه تنظیم هوای دوطرفه سقفی

این دریچه هوا، هوای کانال را به دو مسیرِ با زاویه نود درجه یا به دو مسیر بصورت چپ و راست هدایت می‌کند. اگر قرار باشد هوای مسیر در زاویه نود درجه تقسیم گردد، هوا بصورت قطری و همسان در دو وجه تقسیم می‌شود و اگر قرار باشد هوای دریچه هوا به دو طرفِ چپ و راست پرتاب شود، می‌توان هوای خروجی از دریچه هوای دوطرفه سقفی را به هر نسبتی که مایل هستیم به چپ یا راست هدایت نمود.

اگر دو بُعد از دریچه هوا به دو بُعد دیوار نزدیک باشد، اجباراً باید هوا به وجهِ دیگرِ متمایل گردد که در این وضعیت از دریچه هوای دوطرفه استفاده می‌گردد.
دریچه هوای دوطرفه سقفی نیز بصورت با دمپر و بدون دمپر ساخته می‌شود و در هر دو سیستم دمنده و مکنده قابل استفاده می‌باشد. دریچه هوای دوطرفه هم برای سرمایش و هم برای گرمایش مورد مصرف دارد.

۴- دریچه هوای سقفی یکطرفه

این دریچه هوای سقفی، می‌تواند هوای عبوری از خود را به یک مسیر هدایت کند. از این دریچه هوا صرفا در زمانی استفاده می‌گردد که یک فضای بخصوص نیاز به هوارسانی داشته باشد. از دریچه هوای سقفی یکطرفه نیز در سیستم‌های مختلف تهویه مطبوع با کاربردهای دمندگی و مکندگی استفاده می‌گردد.

آموزشی, مقالات
درباره مدیر سایت

پاسخ دادن

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×
گفتگو در واتساپ

در کوتاه‌ترین زمان پاسخ خواهیم داد.

ابزارک متن
لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است و برای شرایط فعلی تکنولوژی مورد نیاز و کاربردهای متنوع با هدف بهبود ابزارهای کاربردی می باشد. کتابهای زیادی در شصت و سه درصد گذشته، حال و آینده شناخت فراوان جامعه و متخصصان را می طلبد تا با نرم افزارها شناخت بیشتری را برای طراحان رایانه ای
سبدخرید